Скільки хвилин «Кинджал» летить до Запоріжжя (ІНФОГРАФІКА)

У четвер, 14 грудня, зафіксовано перший з серпня ракетний удар російських військ по Україні за допомогою ракет «Кинджал». З моменту оголошення про запуск ракет до повідомлень про вибухи у різних регіонах пройшло всього кілька хвилин.

За даними аналітиків телеграм-каналу UA War Infographics, якщо ракету «Кинджал» запустити з повітряного простору Липецької області Росії, вона досягне різних міст України дуже швидко, залишаючи мало часу на евакуацію.

Наприклад, до Харкова ракета досягне за 1,7 хвилини, до Полтави — за 2,4 хвилини. Чернігів та Дніпро ракета досягне за 2,7 хвилини, Запоріжжя — за 2,9 хвилини, а Київ — за 3,2 хвилини.

До Вінниці ракета досягне за 4,1 хвилини, до Старокостянтинова Хмельницької області — за 4,4 хвилини, а до Одеси — за 4,5 хвилини.

Найбільше часу на пошук укриття буде у жителів Львова та Ужгорода, до яких ракета долетить за 5,4 та 6,3 хвилини відповідно.

Скільки часу Кинджал летить до Запоріжжя

Ракета «Кинджал» досягає Запоріжжя за 2 хвилини 53 секунди.

Що таке «Кинджал»?

Ракету «Кинджал», як вважається, створили на основі російської балістичної ракети оперативно-тактичного комплексу «Іскандер». На це вказує зовнішня схожість «Кинджалу» та ракети 9М723 «Іскандер».

Крім того, у 2021 році Міністерство оборони оголосило про укладання контракту із закупівель «Кинджалів» з Конструкторським бюро машинобудування (КБМ). Це ж підприємство виготовляє «Іскандери».

Це важлива обставина, оскільки конструкція та характеристики «Кинджалу» відомі лише із заяв російських ЗМІ, які, до того ж, досить неінформативні. Тому найчастіше про них судять з влаштування та ТТХ ракети 9М723.

Деякі характеристики «Кинджалу» схожі з пізньорадянською балістичною ракетою повітряного базування Х-15. Її також запускали з літака і вона прямувала до цілі балістичною траєкторією. Відмінністю цього виробу була дальність — вона летіла щонайбільше на 300 кілометрів, що було небезпечно для літака-носія, який міг опинитися в зоні дії ППО противника. Х-15 спочатку створювали під ядерну бойову частину, але випустили інші модифікації, зокрема — протикорабельну.

Х-15 летіла на порівняно невеликій швидкості, розганялася максимум до 5 махів, і навіть зовні є малосхожою на «Кинджал». Ну і нарешті її розробляла інша організація — конструкторське бюро «Радуга».

Тим не менш, є ймовірність того, що технології, які використовували під час будівництва Х-15, також застосували під час створення «Кинджалу». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/skilki-hvilin-kindzhal-letit-do-zaporizhzhya-infografika/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top