США стурбовані посиленням воєнних дій Китаю та Росії в Індо-Тихоокеанському регіоні

Глава Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон К. Акіліно дуже стурбований посиленням спільних військових дій Китаю і Росії в регіоні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Акіліно закликав Китай припинити ескалацію морського протистояння із сусідами і заявив, що зростаюча військова активність Китаю у відносинах із Росією викликає серйозну стурбованість під час війни Москви в Україні.
«Я вважаю, що на даний момент це далеко не просто шлюб за розрахунком. Якщо ви прив’яжете до цього КНДР, співробітництво Росії та КНДР і той факт, що єдиним партнером КНДР до цього був Китай, то це просто погане сусідство і погана група, в якій можна опинитися», — заявив він.
Співпраця КНДР, Росії та Китаю
Північна Корея наполягає на розширенні співпраці з Росією і Китаєм. У світовому співтоваристві є побоювання, що Північна Корея постачала ракети та інші боєприпаси в Росію для підтримки її війни в Україні в обмін на отримання російських ракетних технологій.
Минулого тижня китайські та російські бомбардувальники здійснили спільний політ над Східно-Китайським морем у водах між Японією і Корейським півостровом, що змусило японські винищувачі здійнятися в повітря, згідно із заявою Міністерства оборони Японії.
Зв’язки Китаю та Росії
Китай став тісніше підтримувати зв’язки з РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, введених США проти Кремля.
Пекін і Москва поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими.
Вашингтон неодноразово застерігали Китай від надання РФ допомоги у війні проти України або сприяння ухилянню від санкцій. Так, ще влітку американська розвідка заявляла, що КНР постачає Росії технології та обладнання.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/262825/ssha-sturbovani-posilennjam-voiennih-dij-kitaju-ta-rosii-v-indo-tihookeanskomu-regioni

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top