Новий рік 2024: як відсвяткувати і не бути оштафованим

Святковий сезон 2024 року наближається, і ось деякі важливі моменти та обмеження, які варто знати.

Яку погоду прогнозують на Новий Рік у Запоріжжі

Ялинки і їх законне придбання: В містах та селах України встановлені новорічні ялинки, які є або переробленими з минулого року, або дарованими благодійниками. Купувати живі дерева можна лише у офіційних місцях продажу. Незаконне зрубування та продаж ялинок може призвести до адміністративних чи навіть кримінальних покарань.

Обережно з піротехнікою: У зв’язку з воєнним станом, продаж та використання більшості піротехнічних засобів заборонені. Це стосується більшості феєрверків і петард, окрім деяких безпечних видів.

Комендантська година: Через воєнний стан, комендантська година залишається в силі навіть під час свят. Це означає обмеження на пересування та роботу певних закладів.

Масові заходи та зібрання: У святкові дні масові заходи та різноманітні зібрання заборонені.

Святкування Різдва за новим календарем: Оскільки в Україні почали відзначати Різдво за новим стилем, 25 грудня завершується 40-денний різдвяний піст, дозволяючи віруючим вільно святкувати Новий рік.

Робота пошти та супермаркетів: Укрпошта працюватиме за звичним графіком 31 грудня, а Нова пошта матиме скорочений робочий день. Супермаркети працюватимуть без вихідних, але з можливими корективами у графіку роботи.

За що будуть штрафувати

Національна поліція України нагадує про відповідальність за порушення певних законів: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

За неправильне ведення господарської діяльності (згідно статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення), порушникам загрожує штраф від 17,000 до 34,000 гривень. Крім того, відбудеться конфіскація продукції та коштів, зароблених в результаті цього порушення.За порушення законодавства про захист населення від шуму та дотримання тиші (за статтею 182 Кодексу), передбачені штрафи від 85 до 255 гривень для громадян і від 255 до 510 гривень для посадових осіб та суб’єктів господарювання.За недотримання порядку виробництва, зберігання, транспортування та продажу піротехнічних виробів (відповідно до статті 195-6 КУпАП), штраф становить від 1,020 до 1,700 гривень, а також можлива конфіскація цих засобів.У випадку хуліганства, пов’язаного з використанням забороненої піротехніки (згідно статті 296 Кримінального кодексу України), штраф може скласти від 17,000 до 34,000 гривень, або ж можливий арешт на строк до шести місяців, чи обмеження волі до п’яти років. Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/novij-rik-2024-yak-vidsvyatkuvati-i-ne-buti-oshtafovanim/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top