Попри заборону деякі мешканці Запоріжжя все ж таки вирішили відзначити Водохреще — купалися у Дніпрі

Сьогодні, 6 січня, українці святкують Водохреща — одне з найважливіших у році православних свят. Це свято пов’язане з хрещенням Ісуса Христа у річці Йордан та його виявленням як Спасителя та Месії.

Цього року, у зв’язку з повномасштабною війною у Запорізькій області, масові купання заборонені, щоб захистити громадян від можливих ворожих атак. Про це неодноразово наголошували офіційні структури.

За даними кореспондента Forpost, незважаючи на заборону, деякі мешканці Запоріжжя вирішили все ж таки прибути до Дніпра, щоб утриматися від порушення традицій. Людей там було дуже мало — за інформацією рятувальників, близько 20 осіб.

З метою запобігання нещасним випадкам на воді, у популярних серед місцевих жителів локаціях поруч із водоймами, сьогодні рятувальники організували тимчасові рятувальні пости, оснащені плавзасобами та спеціальним обладнанням.

Загалом, Державна служба з надзвичайних ситуацій вислала 13 чоловік та 2 одиниці техніки, а також 1 рятувальний катер для цих заходів.

Источник: https://forpost.media/novosti/popry-zaboronu-deiaki-meshkantsi-zaporizhzhia-vse-zh-taky-vyrishyly-vidznachyty-vodokhreshche-kupalysia-u-dnipri.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top