У Запоріжжі группа осіб за гроші оформлювала «інвалідності» для ухилянтів

Протиправну схему організували місцеві мешканці Запоріжжя, які мали зв’язки з працівниками лікувальних закладів міста. За гроші вони пропонували особам призовного віку виготовлення фіктивних документів щодо наявності в «замовників» інвалідності першої, другої чи третьої групи.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на СБУ.

На підставі отриманих документів особи, придатні до військової служби, уникали мобілізації та мали право на виїзд за кордон. Вартість «послуги» становила від 5 до 7 тисяч доларів США в залежності від встановлення групи інвалідності та терміновості «вирішення питання».

Встановлено, що організатори схеми підшукували клієнтів через особисті зв’язки та через мережу Інтернет.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти втечі за кордон більше 40 «ухилянтів».Оперативники спецслужби задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали «на гарячому» одного з організаторів злочинної групи, під час отримання 6,5 тисяч доларів США від чергового «клієнта».

В ході проведення більш ніж 20 одночасних обшуків у помешканні організаторів та декількох лікарнях міста Запоріжжя, правоохоронці вилучили грошові кошти, банківські картки, медичні довідки, копії особистих документів замовників, печатки та бланки висновків ЛКК з ознаками підробки, комп’ютерну техніку та чорнові записи.

Наразі одному з фігурантів повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-gruppa-osib-za-groshi-oformlyuvala-invalidnosti-dlya-uhilyantiv/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top