Зеленський заявив про загрозу захоплення України

Український лідер Володимир Зеленський висловився на Всесвітньому Економічному Форумі в Давосі, підкресливши критичність забезпечення своєчасної підтримки від західних союзників, включаючи США, для протистояння російській агресії. Він підкреслив, що затримка в наданні допомоги може мати негативні наслідки не тільки для України, але і для всієї європейської безпеки.

Зеленський зауважив, що відсутність американської підтримки може призвести до значних втрат та збільшення ризиків на бойовому полі, зазначивши про необхідність артилерійської та протиповітряної підтримки. Він підкреслив, що це важливо для підтримки стабільності в Європі та запобігання більш широкому конфлікту, який може статися у разі, якщо Україна не зможе ефективно протистояти російському наступу.

Президент також згадав про вплив російського блокування Чорного моря, яке призвело до глобальних наслідків у сфері агропромисловості та продовольства. Він підкреслив, що проблеми безпеки, з якими стикається Україна, є глобальними і впливають на безпеку не тільки в Європі, але і на інших континентах.

Зеленський також звернув увагу на міграційні ризики, вказуючи на масовий від’їзд мільйонів українців через російське вторгнення, та попередив про ще більші ризики у разі повної окупації країни Росією. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/zelenskij-zayaviv-pro-zagrozu-zahoplennya-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top