Швейцарський виробник шоколаду потрапив до списку спонсорів війни в Україні

Швейцарський виробник шоколаду Barry Callebaut потрапив до списку спонсорів війни в Україні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Національного агенства запобігання корупції.

Компанія Barry Callebaut працює в Росії понад 15 років, має на території РФ 3 фабрики:
поблизу міста Чехова (Московська область),
м. Касимів (Рязанська область),
м. Калінінград.
У Москві в бізнес-центрі Alcon розташовується Академія Шоколаду Barry Callebaut (друга за розмірами у компанії).
Діяльність в Росії під час війни
Невдовзі після початку повномасштабного вторгнення у компанії заявили про постачання в Росію товарів первинної необхідності: «шоколад є частиною щоденного раціону багатьох».
Натомість, за даними НАЗК, дане зазначене твердження є маніпулятивним, оскільки відповідно до законодавства країни-агресора ані шоколад, ані какаовмісні продукти харчування не належать до продовольчих товарів першої необхідності.
Водночас виконавчий директор компанії Пітер Бун заявив, що військова операція в Україні була розпочата російським урядом, а не російським народом.
«Це різниця, яку ми пам’ятали, ухвалюючи ці важкі рішення. Крім того, ми є компанією, яка підтримуватиме своїх клієнтів. Нам не здається правильним усунутись від наших клієнтів та залишати їх без продукції споживачів, які не просили про цю військову операцію», — наголосив Бун.
На сьогодні Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій, зокрема, у 2023 році на ринок Росії було імпортовано товарів на суму понад 94 млн доларів що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року, у якому імпорт до РФ склав 29 млн доларів. Серед імпортованих товарів — кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.
Таким чином, Barry Callebaut продовжує активно підтримувати економіку Росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України, спроб засудити наступ РФ на Україну від керівництва компанії не було.
Спонсори війни
НАЗК є органом, який перевіряє приватні компанії на доброчесність, зокрема, і стосовно того, чи спонсорують вони війну проти України. Так, під час повномасштабного вторгнення РФ був створений перелік «Міжнародні спонсори війни».
До нього потрапили компанії, які не вийшли з російського ринку, ведуть бізнес та сплачують податки в РФ, чим фінансують війну.
Так, до списку спонсорів війни потрапила відома у всьому світі корпорація Nestle. Вона є одним з найбільших виробників продуктів харчування у світі.
Також нещодавно повідомлялося, що Україна внесла компанію Viciunai Group до списку міжнародних спонсорів війни. Він виготовляє крабові палички під торговою маркою Vici.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/263798/shvejcarskij-virobnik-shokoladu-potrapiv-do-spisku-sponsoriv-vijni-v-ukraini

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top