Працівника окупаційної поліції Мелітополя засудили до 12 років буцегарні. Фото

Комунарський районний суд Запоріжжя визнав мешканця окупованого Мелітополя Дениса Луговського винним у колабораційній діяльності.

Згідно вироку, мешканець Мелітополя  після окупації добровільно зайняв посаду оперуповноваженого відділу карного розшуку у незаконному правоохоронному органі — у так званій «народній міліції», що має назву «УВД по г. Мелитополь и Мелитопольскому району».

Окрім іншого, обвинувачений схиляв інших місцевих жителів з-поміж колишніх і чинних співробітників органів поліції та МВС України до співробітництва з окупаційною владою, брав участь у вилученні наркотиків у місцевого населення і затримував проукраїнськи налаштованих мешканців. Також він забезпечував охорону правопорядку під час незаконного референдуму щодо входження Запорізької області до складу РФ і при видачі людям російських паспортів.

Свідок суду повідомив, що особисто знає Луговського декілька років. Він впізнав його на відео в Telegram-каналі щодо видачі російських паспортів.

Ще один свідок розповів, що його забирали в полон окупаційні війська і він бачив там Луговського, який представився оперуповноваженим карного розшуку. По ночах Луговський разом з іншими поліціями били затриманих гумовими кийками, бейсбольними битами, катували. Також Луговський водив свідка на «допит» до начальника окупаційної поліції, слідчого, а після «допиту» дуже побитого відвіз в автомобілі додому.

Одного разу свідка та інших затриманих доставили в приватний будинок, де Луговський наказав їм винести побутову техніку з будинку та погрузити у мікроавтобус. Цю техніку привезли на якийсь склад і розвантажили, там було дуже багато побутової техніки, в тому числі нової. Пізніше чоловік бачив Луговського з іншими представниками окупаційної влади на блокпосту. Свідок вважає, що Луговський добровільно пішов працювати до поліції окупаційної влади і був задоволений своєю посадою, пишався цим, говорив, що зараз кращі часи для роботи, бо можна проводи обшуки і затримувати без ухвал суду.

Слідчим вдалося отримати доступ до переписки обвинуваченого в додатку Telegram. У вересні 2022-го, коли проводився незаконний референдум Луговський, наприклад, звітував: «Бюллетени сдали все норм». В іншому повідомленні він представився та назвав свою посаду: «Старший опер». 30.08.2022 року він надіслав фотознімок рапорту на імʼя «начальника УВД по г. Мелитополь и Мелитопольскому району ГУВД по Запорожской области», яким інформував про мешканців Мелітопольского району, які спілкуються із військовими ВСУ та, можливо, є коригувальниками вогню.

Чоловіка засудили до 12 років позбавлення волі із права конфіскацією майна і забороною обіймати будь-які посади в органах державної влади та правоохоронних органах строком на 15 років. Розгляд відбувся за відсутності обвинуваченого. Покарання Луговський відбуватиме з моменту затримання.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/pratsivnyka-okupatsiynoi-politsii-melitopolia-zasudyly-do-12-rokiv-butseharni-foto.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top