У міськраді Запоріжжя відреагували на недопущення дітей в укриття

В усі укриття, які розташовані в закладах освіти буде надано безперешкодний цілодобовий доступ. Не дивлячись на те проводиться там ремонт чи ні.

Про це повідомив сьогодні журналістам заступник міського голови Анатолій Васюк сьогодні в приміщенні 45-ї гімназії в Хортицькому районі.



Місце було обрано невипадково: днями в мережі з’явилось відео де жінку з дитиною не пускають до укриття. Зняла його Вікторія Карцан, вона мешкає поруч з гімназією і вчора не могла потрапити до укриття з онукою.

«Вчора з ранку була ракетна небезпека ми прийшли до укриття, але вимушені були стояти в коридорі, бо з пояснень чергової його офіційно не прийняла комісія. Нам навіть не надали лавочок де сидіти.
І це не перший такий випадок. Я сюди ходила і 8 і 15 січня і ситуація була аналогічна!», — обурюється жінка.

Тож коли урвався терпець вона і звернулась до керівниці ГО «Хочу вчитись» Катерини Звєрєвої, яка займається моніторингом стану доступності укриттів. Розголос зробив свою справу.

Зараз буде проведено службове розслідування та додаткові інструктажі зі співробітниками всіх навчальних закладів.




«Сьогоднішнім днем є наказ по департаменту, де додатково роз’яснено алгоритми дій співробітників по доступу населення до укриттів. Також я хочу наголосити, що навіть під час проведення ремонтів або якихось інших заходів все одно місця для людей мають бути надані», — запевняє Юлія Погребняк, директорка департаменту освіти та науки Запорізької міської ради.

Заступник міського голови Анатолій Васюк впевнений, що така ситуація сталась уперше.

«Ми постійно моніторимо соцмережі і проводимо перевірки укриттів і так сталося вперше.
З цього зроблені певні висновки і зараз почалось службове розслідування».

Директорка 45-ї гімназії Мєркіна Антоніна, яка вже 21-й рік очолює заклад згодна, що в ситуації з недопуском людей просто спрацював звичайний «емоційний стан» та людський фактор.
До того ж приміщення в оренді у закладі від ДЮСШ, адже колись тут був тир.

«Тут є все необхідне: від запасу води, дров, лавок до дитячих іграшок та біотуалету. При повній заповнюваності укриття може прийняти до 500 людей».

Сьогодні спільно з представниками влади до укриття і завітали місцеві мешканці.
Не дивлячись на те, що укриття не має постійний попит, зі слів адміністрації закладу, є й ті хто туди приходить постійно. Зокрема і переселенка з Василівського району Оксана.

Пережитий стрес дається взнаки.

«Я сюди ходжу, коли масовані атаки та коли вибухи. Вдруге не хочу це бачити на власні очі».

Ремонт укриття був виконаний минулого року на загальну суму понад 2,5 млнгрн.
А взагалі в Хортицькому районі немає укриттів лише у двох навчальних закладах, але це питання теж пообіцяли на брифінгу вирішити.

Источник: https://forpost.media/novosti/u-miskradi-zaporizhzhia-vidreahuvaly-na-nedopushchennia-ditey-v-ukryttia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top