Запорізький університет увійшов у 30 провідних вишів України

У 2023 році Запорізький національний університет досяг вагомого успіху, піднявшись на 29-ту сходинку в загальнонаціональному рейтингу українських вищих навчальних закладів. Це значне поліпшення позицій університету, який піднявся на 18 місць порівняно з попереднім роком.

Дані опубліковані на освітньому порталі «Освіта.ua». Рейтинг був сформований на основі комплексної оцінки, що включала рейтинги «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт».

У цьому ж рейтингу інші освітні установи Запоріжжя також зайняли визначні позиції: Національний університет «Запорізька політехніка» розташувався на 47-му місці, Запорізький державний медико-фармацевтичний університет — на 58-му, Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій — на 191-му, а Класичний приватний університет — на 218-му місці.

У рейтингу також враховані інші навчальні заклади регіону, зокрема Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (114 місце), Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (118 місце), Бердянський державний педагогічний університет (157 місце) та Бердянський університет менеджменту і бізнесу (228-230 місця).

Оцінка рейтингу базувалася на кількох критеріях, зокрема на середньому балі національного мультипредметного тесту абітурієнтів, науковій цитованості та інших відкритих даних, представлених на веб-ресурсах різних національних та міжнародних організацій.

Ректор Микола Фролов також повідомив про це: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/zaporizkij-universitet-uvijshov-u-30-providnih-vishiv-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top