У Запоріжжі відкрили центр для безкоштовного навчання ветеранів (ФОТО)

У Запоріжжі вчора, 25 січня, відбулося офіційне відкриття Центру ветеранського розвитку під час візиту міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної.

Наразі це 14-й заклад по Україні, який має на меті надати послуги з безкоштовного навчання ветеранам. У центрі вони зможуть отримати цивільну професію, а також отримати консультацію від соціальних робітників та юристів з приводу можливостей працевлаштування.

Пілотний проєкт відкриття центру для ветеранів розпочався з того, що ми отримали пропозиції від громад. Вони запропонували створити якийсь інструмент, щоб людина, яка повернулася з фронту, знала, куди їй піти та чим займатися. Також було важливо, щоб люди мали змогу отримати консультацію та послуги через пряму комунікацію, а не через електронні реєстри та форми. Військові не тільки в міста повертаються, а й у села, де немає ЦНАПів, — розповіла Юлія Лапутіна.

У такий спосіб планується у громадах створити помічників ветеранів, які зможуть надавати необхідні консультаційні послуги і працюватимуть по всій Україні на базі комунальних установ. Такі спеціалісти зможуть надавати допомогу не тільки військовим, а й їхнім родинам. За підрахунками міністерства, необхідно близько 15-ти тисяч таких працівників.

В центрі ветеранського розвитку будуть проводитися навчання для помічників ветеранів, а також будуть розроблені навчально-освітні програми, щоб ветерани могли швидко отримати цивільну спеціальність. Також тут будуть проводитися заходи з терапії та психологічної реабілітаціїі. Люди зможуть через творчість відновити своє ментальне здоров’я, — пояснила міністерка.

Також вона зауважила, що навчання буде безкоштовним, оскільки держава сплачує послуги навчальному закладу, на базі якого надаватимуться освітні послуги. Центр також спрівпрацюватиме з центром зайнятості аби завершити навчання працевлаштуванням ветерана.

У міністерстві очікують великого попиту на ці послуги та близько 4-х мільйонів українців будуть дотичними до ветеранської програми.

«Дуже важливо ввести ветеранів у соціальне життя. Однак також необхідно забезпечити соціальну реабілітацію їхнім родинам. Ми працюємо паралельно над створенням ветеранського хабу. Є даже багато проблем з отриманням послуг для цих категорій, які ми плануємо вирішити», — повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

В рамках відкриття центру для ветеранів посадовців також нагородили бійців, які захищають нашу країну від ворога. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-vidkrili-tsentr-dlya-bezkoshtovnogo-navchannya-veteraniv-foto/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top