Борги в енергетиці заважають ремонту та модернізації енергообладнання, — нардеп

Накопичені в галузі енергетики борги негативно впливають на запаси палива, а також ремонт та модернізацію енергооб’єктів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата, першого заступника голови комітету ВР з енергетики Олексія Кучеренка.

Він розповів, що велика проблема сьогоднішнього енергоринку та газового сектору — це колосальне зростання заборгованостей.
На енергоринку борги оцінюються приблизно в 70 млрд грн, тоді як «Нафтогаз» заявляє про значно більші суми взаємної заборгованості на ринку газу, сказав Кучеренко.
«Завжди боргові ситуації, вони край негативно відображуються і на запасах, і на ремонтах, на модернізації і так далі», — пояснив нардеп.
Кучеренко додав, що борги — це системна проблема ринків електроенергії та газу. Вони продовжують зберігатись і ніхто не розуміє, що з ними робити.
Раніше державна «Центренерго» закликала до вирішення проблеми боргів балансуючого ринку електроенергії, щоб провести ремонти обладнання.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/264117/borgi-v-energetici-zavazhajut-remontu-ta-modernizacii-energoobladnannja-nardep

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top