На Запоріжжі різко зросла кількість випадків сказу серед тварин: спеціалісти назвали причину

Епізоотична ситуація щодо сказу тварин на території Запорізької області залишається напруженою. За 2023 рік було зафіксовано у 4 рази більше випадків, ніж за 2022.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Держспоживслужбу.

Так, у 2023 році на території Запорізької області зареєстровано 54 випадки сказу тварин (22-котів, 12-собак, 10-великої рогатої худоби, 6-лисиць, 2-коней,1- дрібної рогатої худоби, 1 випадок єнотовидної собаки), та оголошено 33 неблагополучні пункти. У порівнянні з 2021 роком — зареєстровано 13 випадків сказу, у 2022 — 3 випадки.

Ймовірною причиною ускладнення епізоотичної ситуації зі сказу на території Запорізької області є збільшення чисельності червоної лисиці на території області, внаслідок заборони проведення заходів з її регуляції користувачами мисливських угідь протягом останніх 2-х років.

Після введення військового стану на території України, збільшилась міграція диких тварин з зони бойових дій на прилеглу територію, а також заборони на проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/na-zaporizhzhi-rizko-zrosla-kilkist-vipadkiv-skazu-sered-tvarin-spetsialisti-nazvali-prichinu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top