У Запорізькій області окупанти поширили фейк про вбивство співробітника ТЦК через мобілізацію

Представники окупаційної влади у Запорізькій області поширили неправдиве повідомлення про вбивство в Україні співробітника ТЦК через мобілізацію.

Так, телеграм-канал «Токмак Сегодня» 22 січня поширив повідомлення нібито з відсилкою на пресслужбу Харківської обласної прокуратури щодо умисного вбивства співробітника ТЦК.

«В Харькове убили сотрудника военкомата — подозревают отца насильно мобилизованного мужчины. Вчера стало известно, что харьковская прокуратура задержала 70-летнего жителя села Дубовка, который убил одного из сотрудников ТЦК (военкомата), причастного к насильственному задержанию его сына и отправке на фронт без медицинской проверки. Лёд тронулся…», — написав телеграм-канал, виклавши на підтвердження фото з логотипов прокуратури Харкова.

В Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що поширювана фейкоробами «новина» повністю перекручена і має геть інші зміст та форму – насправді мав місце конфлікт між двома цивільними у селі Дубівка Харківського району після вживання алкоголю.

Офіційне повідомлення про цю події опубліковане на сайті ГУНП у Харківській області. В повідомлені зазначається, що конфлікт виник між 70-річним підозрюваним та його 57-річним товаришем на побутовому ґрунті. Підозрюваний повіз тіло вбитого до залізничної станції, скинув труп на колію – нібито «він покінчив життя самогубством».

Немає жодних офіційних підтверджень, що загиблий був військовослужбовцем, працівником ТЦК та СП або взагалі мав хоч якесь відношення до Сил оборони України.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3726222/u-zaporizkij-oblasti-okupanti-posirili-fejk-pro-vbivstvo-spivrobitnika-tck-cerez-mobilizaciu

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top