У МАГАТЕ повідомили про вибухи біля Запорізької АЕС

“Адміністрація” захопленої Запорізької АЕС пояснила вибухи “польовими навчаннями”.

Про це повідомляє 061 з посиланням на МАГАТЕ. 

23 лютого у МАГАТЕ оприлюднили звіт по ситуації на Запорізькій АЕС. Представники місії організації щодня чули вибухи впродовж минулого тижня. Визначити походження і напрямок вибухів у МАГАТЕ не змогли. 22 лютого на ЗАЕС було чутно потужний вибух, який у “адміністрації” захопленої атомної станції пояснили його “польовими навчаннями”. На ЗАЕС пошкоджень не виявили. Також за периметром станції вибухнула міна. 

“Я як і раніше глибоко стурбований ситуацією з ядерною безпекою на найбільшій атомній електростанції в Європі, розташованій на передовій війни. У звітах наших експертів йдеться про можливі бойові дії неподалік від місця події. Я ще раз закликаю всі сторони суворо дотримуватися п’яти конкретних принципів захисту АЕС і уникати будь-яких нападів або військової діяльності, які можуть загрожувати ядерній безпеці та безпеці”, – заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Раніше 061 повідомляв, що енергетики полагодили пошкодження лінії живлення на Дніпропетровщині, однак постачання електроенергії на ЗАЕС ще не відновили.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3738611/u-magate-povidomili-pro-vibuhi-bila-zaporizkoi-aes

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top