У Запоріжжі розказали про процес приписки юнаків до призовних дільниць: як це зробити і коли

У Запоріжжі проводяться відповідно до Закону України про військовий обов’язок та військову службу заходи з приписки юнаків до призовних дільниць. За новими правилами, юнак набуває статус призовника шістнадцятилітнім — у рік, коли йому має виповнитися сімнадцять.

Про це стало відомо під час брифінгу представників Запорізького обласного ТЦК та СП, передає 061.

Як повідомив начальник відділу призову сектору комплектування Запорізького обласного територіального центру підполковник Максим Сердюк, приписка підлітків здійснюється з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів та відповідного стану здоров’я до проходження військової служби.

«До призовних дільниць щороку протягом січня-березня приписуються юнаки до призовних дільниць. В цьому році ці заходи проходять юнаки 2007 року народження. Приписка проводиться відповідними районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Для приписки до призовної дільниці юнаки зобов’язані особисто прибути в термін, визначений повісткою, яку отримали від районного територіального центру, та надати перелік документів, визначені постановою Кабміну №352. В разі, якщо юнак з будь-яких причин не отримав повістку, протягом визначеного терміну, а саме до кінця березня, він особисто зобов’язаний звернутися до районного ТЦК та СП, бо постановка на військовий обов’язок та приписка до призовної дільниці є одним із видів військового обов’язку», — зазначив Максим Сердюк.

При цьому призвати на службу в армію чи мобілізувати чоловіка можна лише з 18 років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області окупанти поширюють фейки про заборону отримувати вищу освіту дітям ухилянтів.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3740346/u-zaporizzi-rozkazali-pro-proces-pripiski-unakiv-do-prizovnih-dilnic-ak-ce-zrobiti-i-koli

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top