Як у 2024 році в Запоріжжі отримати компенсацію за надання житла ВПО

Власники житла в Запоріжжі, які надали притулок вимушеним переселенцям безоплатно, можуть отримати компенсацію.

За одну людину ця виплата становить 14.77 гривень на день.

Для отримання цієї компенсації потрібно звернутися до Центру надання адміністративних послуг, повідомити про розміщення переселенців та надати необхідні документи.

Але важливо пам’ятати, що такі виплати не можуть отримати кровні родичі господарів житла. У разі завершення розміщення вимушених переселенців обов’язково повідомляйте про це не пізніше наступного дня до Центру надання адміністративних послуг.

Як отримати компенсацію власнику приміщення? Зареєструвати своє житло на Прихистку.

2. Не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я та по-батькові кожної з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи.

Завантажити бланк заяви

3. В день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб.

4. Звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги.

5. Виплата здійснюється у безготівковій формі за вказаними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця за умови відсутності заборгованості по комуналці власника житла.

На даний момент у Запоріжжі перебуває близько 160 000 внутрішньо переміщених осіб. Важливо зазначити, що кровні родичі цих ВПО не зможуть отримувати зазначені виплати. Також в разі закінчення періоду розміщення внутрішньо переміщених осіб необхідно негайно повідомити про це Центр надання адміністративних послуг.

«Наприклад, у грудні минулого року в нас було 3274 заявника, які отримали компенсацію. Вони прихистили в себе більше 7 000 внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума нарахування за грудень 2023 року склала 3 млн 600 тис грн.

На теперешній час, за січень, у нас 2 872 особи, які подали заяву на компенсацію. Вони розмістили в себе близько 7 000 ВПО. І сума нарахованної компенсації склала 3 млн 150 тис грн», — повідомила заступниця начальника відділу у справах ВПО департаменту соцзахисту Запорізької міської ради Ольга Петухова.

Дотримання встановлених процедур є важливим для забезпечення правильної і своєчасної отримання компенсації за надане житло внутрішньо переміщеним особам.

Підписуйтесь на Акцент в

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Источник: https://akzent.zp.ua/yak-u-2024-rotsi-v-zaporizhzhi-otrimati-kompensatsiyu-za-nadannya-zhitla-vpo/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top