Соціолог розповів про наслідки нового закону про мобілізацію

Олексій Антипович висловив думку, що громадяни в основному дотримуватимуться новоприйнятого законодавства, не дивлячись на його потенційно спірний характер.

За словами Антиповича, можливе надходження нового закону може призвести до перевантаження в ТЦК, що спричинить затримки та комплікації в їх роботі.

Очільник соціологічної служби «Рейтинг» підкреслив, що хоча в соціальних мережах може спостерігатися невдоволення, значна частина населення все ж таки збирається дотримуватися нових правил.

Антипович також згадав про зниження громадської підтримки дій уряду на початку року, що пов’язують з обговоренням мобілізаційних заходів.

В інтерв’ю для LIGA.net експерт зазначив, що страх смерті та небажання брати участь у військових діях є природним для людей, включаючи українців, і це повинно бути враховано.

Незважаючи на розповсюджені чутки про швидке перекидання до військових дій після відвідування ТЦК, громадяни не проявляють ентузіазму до вступу в центри комплектування, додав Антипович.

Водночас він висловив занепокоєння, що нові мобілізаційні заходи можуть призвести до серйозних викликів в роботі ТЦК, оскільки під мобілізацію можуть потрапити приблизно 8 мільйонів осіб. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/sotsiolog-rozpoviv-pro-naslidki-novogo-zakonu-pro-mobilizatsiyu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top