Російським військовим на Запорізькому напрямку видають наркотичні таблетки перед штурмами

Знімки демонструють новітню, майже суїцидальну тактику, яку застосовують на південному запорізькому фронті російські військові, не боячись жертвувати особовим складом у гонитві «за незрозумілою метою».

Про це пишуть журналісти CNN.

Російські війська, зазвичай по троє на мопедах, вночі атакували українські позиції впродовж останніх тижнів. Знімки з безпілотника також показують мопеди, охоплені полум’ям вдень, на порожніх, примарних рівнинах з уламків і трупів.

«Кокос» — військовий, який раніше був дитячим аніматором, розповідає журналістам, що деякі з полонених росіян були в стані алкогольного сп’яніння.

«Ми чули від військовополонених, як їм дають таблетки перед штурмом. Після захоплення вони добу не їдять і не сплять».

Богдан, водій бронемашини, додає, що російські безпілотники обмежили використання його захищеної «коробки» для евакуації втрат з лінії фронту.

«Наша робота ускладнилася через численні дрони, які літають навколо. Хлопцям доводиться доставляти поранених до пункту вилучення на відстані від 2 до 8 кілометрів. Це залежить від обстрілів».

Після падіння Авдіївки 17 лютого українські військові повідомляли про регулярні російські напади на Роботине Запорізької області. У середу вранці за допомогою безпілотника журналісти спостерігали димлячі залишки російського бронетранспортера вздовж південних околиць села, залишки атаки минулої ночі.

Солдати кажуть, що брак боєприпасів, спричинений затримкою фінансової та військової допомоги США, «змушує їх працювати неналежно». Зокрема зараз існує велика нестача боєприпасів.

Командир Антон каже, що раніше підрозділ робив 80 пострілів на день під час контрнаступу, але зараз стріляє близько 10 разів.

Військові діляться, що новою загрозою є так звані дрони FPV, які керуються з ігрової гарнітури та оснащені нічним баченням.

Журналісти помічають — на задньому плані невеликого фермерського котеджу, в якому базується підрозділ, дзижчить 3D-принтер, виробляючи компоненти для дронів. Кокос підрахував, що вони можуть «надрукувати» деталі приблизно для 10 дронів на день, але використовують краудфандинг, оскільки поставки були обмежені….

Источник: https://forpost.media/novosti/rosiyskym-viyskovym-na-zaporizkomu-napriamku-vydaiut-narkotychni-tabletky-pered-shturmamy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top