Не встиг добігти до укриття: внаслідок обстрілу на Запоріжжі загинув селянин

У результаті російського обстрілу у селі Приморське Василівського району загинув 38-річний чоловік.

Як розповіли подробиці у поліції, чоловік нещодавно евакуювався з села, однак повернувся, щоб закрити вибиті від вибухів шибки у будинку.

«Коли розпочався обстріл, він не встиг добігти до укриття та отримав смертельне поранення», — йдеться у повідомленні.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, 2 та 3 березня війські рф вдарили по 10 населених пунктах Запорізької області. Загальна кількість обстрілів сягнула 398. Упродовж двох днів окупанти 4 рази вдарили з авіації, здійснили 296 артилерійських та 21 обстріл із РСЗВ, атакували 77 безпілотниками.

У містах і селах Пологівського району уламками ворожих снарядів пошкоджені приватні домоволодіння, господарські споруди. Внаслідок артилерійського обстрілу території Степногірської ОТГ пошкоджено школу, багатоквартирний будинок.

За фактами злочинів окупантів слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч.ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

До уваги громадян!

Поліцейські щодня проводять евакуаційні заходи з прифронтових населених пунктів Запорізької області. Не наражайте себе на небезпеку – виїжджайте вчасно. Звернутися до поліцейських евакуаційних груп можна за номерами телефонів:

— для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;

— для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

*****

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 4 зрадників, які обіймають «посади» в органах місцевої влади на тимчасово окупованих територіях.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/ne-vstyh-dobihty-do-ukryttia-vnaslidok-obstrilu-na-zaporizhzhi-zahynuv-selianyn.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top