Історія служителя церкви та волонтера з Запоріжжя, який віддав своє життя на фронті

Андрій Антонович Стрибицький був служителем церкви та волонтером. Після повномасштабного вторгнення він пішов захищати Україну, щоб захистити свою сім’ю та український народ від російських загарбників. Його нагородили нагрудним знаком «Ветеран війни» та «Золотим хрестом», пише «Суспільне. Запоріжжя».

Андрій Антонович Стрибицький народився 27 липня 1991 року в місті Запоріжжі. В родині він був наймолодшим (мав двох старших братів). У 16 років став членом церкви «Еммануїл». З того часу хлопець брав активну участь у житті церкви, повідомляє immanuelzp.

«Протягом багатьох років він служив у дитячо-підлітковому клубі при церкві, де став старшим другом та духовним наставником для підлітків. Він також проходив навчання в міжнародній місії Агапе, де готували вчителів для служіння в притулках і дитячих будинках. Він був відповідальним за це служіння. Андрій також був керівником молоді церкви «Еммануїл» і часто їздив наставником у табори. Він був любим вчителем і прикладом для багатьох молодих людей», — йдеться у повідомленні.

2016 року він одружився на Альоні. Через два роки у них народився син Лука, а в 2020 році — донька Домініка.

29 травня 2023 року Андрій вступив до ЗСУ і став головним сержантом. Після мобілізації він проходив навчання у Великій Британії, а потім захищав Луганський напрямок.

Вісім місяців він тримав оборону Білогорівки. За свою службу його нагородили нагрудним знаком «Ветеран війни» та «Золотим хрестом», розповіла його дружина Альона.

29 січня 2024 року 32-річний військовослужбовець, у складі 81 аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ, був смертельно поранений під час мінометного обстрілу російською армією.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Нагадаємо, на фронті загинув мешканець Запорізької області Олександр Піскун.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/istoriia-sluzhytelia-tserkvy-ta-volontera-z-zaporizhzhia-iakyy-viddav-svoie-zhyttia-na-fronti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top