На Запоріжжі невідомі спаплюжили могилу захисника — фото

Вже втретє вандали крадуть прапор України, який був встановлений на могилі загиблого захисника Івана Куракіна. Окрім цього зловмисники, ще й пошкодили пам’ятник.

Інцидент стався на Вільнянському кладовищі. Подібний акт вандалізму відбувається не вперше, про це повідомляє пресслужба Вільнянської міської ради.


«На Вільнянському кладовищі вже втретє крадуть український прапор у нашого захисника Івана Куракіна та пошкоджують пам’ятник. З фото видно акт вандалізму, тому попереджаємо правопорушників, що справа взята на особливий контроль, а у разі повторної крадіжки прапору та пошкодження могили захисника, винних осіб буде притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності відповідно до вимог чинного законодавства.

За законом, такі дії, як наруга над могилою чи іншим місцем поховання, підпадають під кримінальну відповідальність і винний у таких діяннях, якщо він буде встановлений та його вина буде доведена, може бути покараний — сплатою чималого штрафу чи навіть позбавленням волі до трьох років», — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, Іван Куракін народився у Вільнянську 1988 року. З 2022 року пішов добровольцем у 6-й окремий стрілецький батальйон, 2-а окрема стрілецька рота, ВЧ А-7090.

Загинув військовий 1 квітня 2022 року на Донбасі.

Нагадаємо, на сайті Президента України з’явилася петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю 55-тої артилерійської бригади «Запорізька Січ» (55 ОАБр, В/Ч А1978), головному сержанту Володимиру Васильовичу Самсону.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/na-zaporizhzhi-nevidomi-spapliuzhyly-mohylu-zakhysnyka-foto.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top