Запоріжжя відстає у рейтингу прозорості місцевих рад

Після повномасштабного вторгнення через безпекові ризики було суттєво обмежено доступ громадян до інформації. Однак з часом міські та обласні ради в Україні почали ставати більш прозорими та публікували інформацію, яка має бути відкритою. Тільки Запоріжжя та Харков лишаються закритими.

Про це повідомляє«Рух чесно».

«Найменший рівень відкритості без обґрунтування прогалин має Запорізька міськрада. У той час як Київська обласна рада пояснює низьку оцінку відкритості хакерською атакою на свій сайт. У Херсонській міськраді через тимчасову окупацію засідання взагалі не скликаються, а Запорізька обласна рада протягом усього 2023 року не змогла розпочати засідання через відсутність кворуму», — йдеться в аналітиці.

Також додається, що низький бал відкритості отримала тільки Запорізька міська рада.

«У 2023 році низький бал відкритості отримала лише одна міськрада — Запорізька. На жаль, цей показник не покращується протягом останніх двох років, що було зафіксовано у попередніх хвилях дослідження Руху ЧЕСНО. Рада не публікує розпорядження про скликання сесії, порядки денні, проєкти рішень, протоколи та не транслює засідання. Очолює раду в. о. голови — секретар ради Анатолій Куртєв (“Слуга народу”)».

Загалом протягом 2023 року відкритість міських рад значно зросла, а в аутсайдерах лишається лише Запорізька міська рада. Окремі умови ради встановлюють лише у питаннях відвідування сесій ради та засідань комісій через можливі безпекові ризики та обмеження воєнного стану. Труднощі з оцінюванням рівня відкритості має й Запорізька облрада, адже за 2023 рік через відсутність кворуму депутатів не відбулося жодного її засідання. Рада надала посилання засідання, що відбулися наприкінці 2022 року, проте оцінка відкритості ради у 2023 році на основі попередніх результатів роботи не підпадає під методологію «Руху ЧЕСНО». У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizhzhia-vidstaie-u-reytynhu-prozorosti-mistsevykh-rad.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top