Що краще: iPhone 15 або Samsung S24

Не знаєте, який смартфон вибрати: Apple iPhone 15 чи новий Samsung S24? Вибір може стати справді важким, оскільки обидві моделі варті найвищих оцінок. У статті, яку підготували фахівці інтернет-магазину Stylus, ви дізнаєтеся про переваги та технічні характеристики цих двох смартфонів.

Порівнюємо дизайни

Корпус iPhone 15 та Samsung S24 виготовлений із матового алюмінієвого сплаву, а на тильній стороні встановлена панель зі скла. Обидва пристрої мають плоскі грані та закруглені кути, що робить їх дизайн майже ідентичним. Однак в Айфон 15 фронтальна камера встановлена в овальному острівці, а у Samsung С24 – у маленькому круглому вирізі. Також є відмінність у розміщенні основної камери. В iPhone 15 тильна камера представлена подвійним модулем, датчики якого розміщені діагонально на квадратному острівці. У той час як Samsung S24 три модулі камери врізані в задню кришку і розташовані вертикально в ряд.

Екран та процесор

Айфон 15 оснащений дисплеєм Super Retina XDR діагоналлю 6,1 дюйма з роздільною здатністю 2556х1179 пікселів. Максимальна яскравість екрана досягає 2000 нит при відтворенні контенту у форматі HDR. Samsung С24 має трохи більший екран – діагоналлю 6,2 дюйма, а матриця розроблена за технологією Dynamic AMOLED 2X з технологією LTPO. Роздільна здатність екрана цього телефону становить 1080×2340, а пікова яскравість – 2600 нит. Обидві моделі підтримують адаптивну частоту оновлення від 1 до 120 Гц для плавного відтворення контенту.

Смартфон iPhone 15 обладнаний новим процесором A16 Bionic, який надає пристрою високу продуктивність, швидкість та функціональність. А16 Bionic включає ядер CPU та 5 ядер GPU, що забезпечує видатну продуктивність у широкому спектрі додатків, включаючи ігри та мультимедійний контент. Завдяки високій тактовій частоті та ефективної координації між ядрами, iPhone успішно справляється з будь-якими завданнями. 16-ядерний нейронний двигун Neural Engine забезпечує швидку та ефективну обробку даних, пов’язаних зі штучним інтелектом та машинним навчанням, а також оптимізує енергоспоживання, покращує можливості камери.

У Samsung S24 встановлений 4-нанометровий процесор Exynos 2400 із 10 ядрами. Частота процесора становить 3,2 ГГц. Графічні обчислення виконуються за допомогою чіпа Xclipse 940. Крім того, смартфон обладнаний технологією штучного інтелекту Galaxy AI, яка покращує роботу різних систем пристрою. Також варто відзначити удосконалену систему охолодження, яка підтримує високу продуктивність смартфона та дає можливість насолодитися ресурсомісткими мобільними іграми на максимальних налаштуваннях.

Що краще: iPhone 15 або Samsung S24

Камера Айфон 15 та Samsung С24

iPhone 15 оснащений подвійною камерою з основним 48-мегапіксельним сенсором та надширококутним на 12 Мп. У смартфоні покращили автофокусування. Також реалізовано новий алгоритм, який розпізнає обличчя у кадрі та автоматично активує портретний режим з необхідними налаштуваннями. Основна та фронтальна камера підтримує Smart HDR 5, який гарантує ще більшу деталізацію та передачу насичених відтінків на фото. Відео записується як 4К 60 fps.

Samsung S23 має три камери:

50-мегапіксельна основна;
ультраширококутний сенсор 12 Мп;
телефото 12 Мп.

Камера оснащена оптичною стабілізацією та 30-кратним цифровим зумом. За допомогою нового алгоритму ProVisual AI Engine можна створювати професійні знімки та зручно редагувати готові фото. Відео записується у форматі до 8К. Фронтальні камери в обох смартфонах мають роздільну здатність 12 Мп.

Який смартфон вибрати

Якщо ви прихильник пристроїв на базі Android, хочете насолоджуватися максимально яскравим дисплеєм без відблисків і любите фотографувати, грати в ресурсомісткі ігри, то купуйте Samsung S24. Для стабільної роботи протягом багатьох років, максимального захисту персональних даних, мультимедіа рекомендуємо віддати перевагу iPhone 15. Щодо автономності, дизайну та комунікацій смартфони ідентичні. Вартість гаджетів також знаходиться приблизно на одному рівні. Тому вибирайте той гаджет, який вам більше подобається зовні, за операційною системою та за характеристиками. Бажаємо приємних покупок!

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/265642/shho-krashhe-iphone-15-abo-samsung-s24

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top