Зірка збірної України розпочав «переслідування» Реброва. Мудрик і ще двоє – продовжують

Оборонець «Борнмута» Ілля Забарний поповнив список українських футболістів, які відзначилися забитими м’ячами в чемпіонаті Англії. Нагорі переліку бомбардирів – керманич національної команди України Сергій Ребров.
Коротко про гольові подвиги українських футболістів в англійській Прем’єр-лізі – в підбірці РБК-Україна.

21-річний центрбек напередодні голом доклався до вольової перемоги «Борнмута» на домашній арені над «Лутоном» (4:3). Українець витратив 33 матчі Прем’єр-ліги на те, щоб відкрити лік забитим м’ячам в англійській першості.
Забарний став восьмим представником України, який забив у чемпіонаті Англії. Клуб голеадорів-українців відкрив Ребров. У сезоні 2000/01 новачок лондонського «Тоттенхема» оформив 9 м’ячів у Прем’єр-лізі (29 поєдинків). Ще 1 гол нападник оформив у наступній кампанії та відчалив до Туреччини.
Цифри Реброва за понад два десятиліття не змогли перевершити чимало співвітчизників. Найближчими були лідери збірної України двох різних епох – Андрій Шевченко та Андрій Ярмоленко. Перший за 2,5 сезони в складі столичного «Челсі» оформив 9 голів (48 матчів) у чемпіонаті Англії. На один забитий за лондонський «Вест Хем» м’яч менше в другого (66 поєдинків).
Натомість екс-форвард «Ліверпуля» Андрій Воронін зупинився на п’яти голах (27 матчів). Посунути заслужених ветеранів вітчизняного футболу намагатиметься молодь. Вінгер «Челсі» Михайло Мудрик оформив 4 м’ячі (36 поєдинків), оборонець ліверпульського «Евертона» Віталій Миколенко – 3 голи (70 матчів), а універсал лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко – 2 (125).
Зате останній вирвався в лідери серед українських гвардійців АПЛ. Зінченко два роки тому обійшов колишнього оборонця «Арсенала» та «Вулверхемптона» Олега Лужного (81 матч). Невдовзі тепер функціонера Української асоціації футболу намагатиметься обійти і Миколенко. А відкрив чемпіонат Англії для українців Олександр Євтушок, який у середині 90-х провів 3 поєдинки за скромний «Ковентрі».
Українці за кількістю забитих м’ячів у Прем’єр-лізі:
Сергій Ребров – 10
Андрій Шевченко – 9
Андрій Ярмоленко – 8
Андрій Воронін – 5
Михайло Мудрик – 4
Віталій Миколенко – 3
Олександр Зінченко – 2
Ілля Забарний – 1

Українці за кількістю поєдинків у Прем’єр-лізі:
Олександр Зінченко – 125
Олег Лужний – 81
Віталій Миколенко – 70
Андрій Ярмоленко – 66
Сергій Ребров – 59
Андрій Шевченко – 48
Михайло Мудрик – 36
Ілля Забарний – 33
Андрій Воронін – 27
Єгор Ярмолюк – 17
Олександр Євтушок – 3

До слова, бразилець Роналдо зіграв у Недільній лізі з маркетинговою ціллю.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/265773/zirka-zbirnoi-ukraini-rozpochav-peresliduvannja-rebrova-mudrik-i-shhe-dvoie-prodovzhujut

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top