Хто з українців може не платити за доставку газу: перелік категорій

Українці зараз отримують два види рахунків за газ:

За споживання газу.За доставку газу.

Не всі споживачі зобов’язані платити за доставку газу. Посилаючись на Нафтогаз у Facebook, винятки стосуються тих, хто:

Мав часткове або повне припинення газопостачання у минулому газовому році через відключення.Використовує лише те побутове обладнання, яке фактично працює та не було опломбоване.

Тарифи на доставку газу залежать від області проживання та кількості населення в ній, варіюючись від 0,38 до 2,39 гривень за кубометр.

Тарифи на газ у квітні 2024 року будуть наступними Від 7,7 до 9,9 гривень за кубічний метр для українських споживачів.Більшість домогосподарств, які користуються послугами «Нафтогазу», платитимуть 7,96 гривень за кубометр.Шість інших постачальників встановлюватимуть тариф у розмірі 8 гривень.П’ять інших компаній матимуть трохи вищі ціни.

Під час війни в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, тому ціна на природний газ для побутових споживачів не може бути збільшена порівняно з ціною, яка діяла на 24 лютого 2022 року. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/hto-z-ukrayintsiv-mozhe-ne-platiti-za-dostavku-gazu-perelik-kategorij/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top