1,2 мільйони доларів вилучили у посадовців МСЕК у Запоріжжі (ФОТО)

Підозри отримали один з керівників центру медико-соціальних експертиз та посередник. Під час обшуків у фігурантів справи та осіб, що мали відношення до злочину, вилучили два кілограми психотропних речовин.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Запорізькій області, передає «Акцент».

Посадова особа центру медико-соціальної експертизи, маючи вплив на керівників комісій, допомагала військовозобов’язаним отримувати фіктивну інвалідність. Вона встановлювала контакт з клієнтами через свого родича, який виступав посередником. За направлення на військово-лікарську комісію вимагали 300 доларів, а за потрібний висновок – 3500 доларів.

20 березня оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі ГУНП провели обшуки в місцях роботи та проживання учасників корупційної схеми. Під час обшуків вилучили понад 1 мільйон доларів, 103 тисячі євро, 3,2 мільйона гривень, 2 кілограми психотропів та записи чорнової бухгалтерії.

На підставі зібраних доказів одному з керівників центру було повідомлено про підозру за статтею 28, частиною 2, та статтею 369-2, частиною 2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Дії посередника кваліфікуються за статтею 369-2, частиною 2, та статтею 307, частиною 3 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Продовжується збір доказової бази для притягнення всіх причетних до злочину осіб. Крім того, після проведення експертиз та інших процесуальних заходів може бути змінена кваліфікація дій фігурантів. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/1-2-miljoni-dolariv-viluchili-u-posadovtsiv-msek-u-zaporizhzhi-foto/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top