Кому з пенсіонерів піднімуть виплати з 1 квітня: критерії

Це стосується тих, хто продовжив працювати після виходу на пенсію та пройшов щонайменше 24 місяці з моменту останнього перерахунку.

Про це повідомляє «Акцент».

Крім того, підвищення отримають ті, хто має достатній стаж, досяг пенсійного віку, а їхня пенсія становить менше 40% від мінімальної зарплати.

Ураховуючи це, перерахунок відбудеться для пенсіонерів, які продовжили працювати. Україна має близько 2,7 мільйонів пенсіонерів, які продовжують працювати, і всі вони отримують пенсії, що можуть збільшуватися залежно від тривалості роботи. Закон передбачає перерахунок і врахування нових даних кожні 24 місяці. Тому у квітні пенсії будуть перераховані автоматично для тих, хто працює на пенсії протягом не менше двох років і кому не проводили перерахунки за цей період.

Збільшення розміру пенсій після перерахунку залежить від індивідуальних обставин. Наприклад, якщо ваш стаж складає 35 років, а розмір пенсії зараз становить 5000 гривень, то після перерахунку він може зрости до 5285 гривень. У випадку, якщо ваша пенсія зараз складає 10 000 гривень, після перерахунку вона може збільшитися до 10 571 гривень.

Також пощастить тим українцям, хто досяг віку 65 років та має відповідний стаж. Згідно з законом, якщо ви досягли пенсійного віку і маєте відповідний стаж, розмір вашої пенсії не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати.

До 1 квітня мінімальна зарплата становить 7100 гривень, тобто гарантований розмір пенсії складає 2840 гривень. Після збільшення мінімальної зарплати до 8000 гривень з 1 квітня, пенсія таких осіб становитиме вже 3200 гривень. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/komu-z-pensioneriv-pidnimut-viplati-z-1-kvitnya-kriteriyi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top