Екскерівник Запорізького обласного ТЦК та СК нараховував підвищені виплати військовослужбовцям без підстав

Екскерівник Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) безпідставно нараховував підвищені військові виплати підлеглим.

За даними пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР), семеро військовослужбовців, які не брали участі в бойових діях, отримали понад 1 мільйон гривень.

Після завершення досудового розслідування, колишнього керівника звинувачують у безпідставному виплаті грошей та наданні підроблених статусів учасників бойових дій. Виявлено, що підлеглі, відправлені в один з бригад Збройних сил України, фактично перебували у прифронтовій зоні без необхідності.

«Військові не були призначені на посади у підрозділі, не брали участі у боях та фактично безпідставно перебували у прифронтовій зоні. Вони перебували там як у відпустці, жили за вільним графіком і, навіть, мали можливість виїжджати до дому на вихідні. Проте військовослужбовці отримували підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій», — йдеться у повідомленні.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону веде процесуальне керівництво у цій справі. Обвинувальний акт направлено до суду, а майно обвинуваченого арештовано. У разі визнання вини колишнього керівника, йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.



Кримінальні провадження щодо інших учасників схеми тривають. Розслідування веде ДБР разом із правоохоронними органами.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/ekskerivnyk-zaporizkoho-oblasnoho-ttsk-ta-sk-narakhovuvav-pidvyshcheni-vyplaty-viyskovosluzhbovtsiam-bez-pidstav.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top