Виплати для ВПО з 1 квітня: зміни та категорії для отримання допомоги

З початку квітня уряд України вносить зміни в програму підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з метою розширення кола осіб, що мають право на отримання фінансової допомоги на проживання. Документи на перепризначення чи нове призначення виплат можна подавати до кінця квітня 2024 року, причому заявники квітня зможуть отримати кошти, включаючи заборгованість за березень.

Основні зміни та умови Зобов’язання ВПО щодо зайнятості:ВПО мають впродовж двох місяців зареєструватися в центрі зайнятості, стати на облік як фізичні особи-підприємці, отримати фінансову підтримку для розвитку власного бізнесу, або скористатися ваучерами на навчання.Виняток становлять особи, які зайняті доглядом за дітьми або особами з інвалідністю. Для ВПО збільшили термін подання заяви на поновлення виплат: що треба знати Критерії для автоматичного продовження допомоги:Пенсіонери, чия пенсія не перевищує 9444 грн на 1 січня 2024 року.Особи з інвалідністю I і II груп, діти з інвалідністю до 18 років, тяжкохворі діти.Діти-сироти, діти без батьківського піклування до 23 років, прийомні батьки та батьки-вихователі.Умови для продовження допомоги на наступні 6 місяців:Середній дохід на особу в родині не має перевищувати 9444 грн.Правило застосовується до:Сімей з дітьми до 18 років.Студентів до 23 років, які навчаються денно або за дуальною формою.Осіб, які доглядають за дитиною до 3 років або дитиною, що потребує догляду, до 6 років.

Ці зміни спрямовані на забезпечення більш цілеспрямованої підтримки ВПО, з особливою увагою до потреб найбільш уразливих категорій громадян та стимулювання їх до самозайнятості та навчання.

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/viplati-dlya-vpo-z-1-kvitnya-zmini-ta-kategoriyi-dlya-otrimannya-dopomogi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top