Вчителька-зрадниця стала «директором» школи при ЗАЕС на Запоріжжі (ФОТО)

Посібницею російських окупантів, яка раніше працювала у Мелітополі, зайнялися українські спецслужби. Після звільнення регіону вона зазнає справедливого покарання.

Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на «РІА М».

Ще одна співробітниця освітньої галузі стала на стежку зради. На цей раз проміняла свою країну на криваві рублі 55-річна уродженка Енергодара Лідія Перфільєва.

Преподавательница-предательница из Мелитополя возглавила первую школу "росатома" в Энергодаре (фото)

До повномасштабного вторгнення вона викладала трудове виховання у гімназії «Гармонія» м. Мелітополь. Але після довгих років педагогічної діяльності, протягом яких прищеплювала дітям любов до України, Перфільєва, недовго думаючи, зрадила свою країну і перейшла на бік ворога, як тільки той окупував частину Запорізької області.

Зрадниця одразу ж підлаштувалася під нові «правила та закони» окупаційної влади. Жінка організовувала освітній процес за російськими стандартами та підручниками, завезеними рашистами. І за це здобула фейкову посаду директора загальноосвітньої школи №5.

– При цьому з навчального плану було вилучено такі предмети, як українська мова та література, історія України. Натомість запроваджувалися дисципліни, спрямовані на вихваляння країни-агресора, – пише evocation.info.

Також, за даними СБУ, зараз Перфільєва формально очолює школу російської корпорації «росатом» в Енергодарі. Цю псевдо-установу було створено на базі захопленої Енергодарської гімназії №5 для підготовки нових «кадрів» для місцевої АЕС.

Там дітей готують до вступу до вищих навчальних закладів Росії, які спеціалізуються на підготовці вузькопрофільних фахівців у сфері атомної енергетики. Таким чином загарбники сподіваються поповнити штат захопленої АЕС новими «фахівцями», зокрема «операторами реакторів, інженерами електроніки та програмістами».

Преподавательница-предательница из Мелитополя возглавила первую школу

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Перфільєву про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/vchitelka-zradnitsya-stala-direktorom-shkoli-pri-zaes-na-zaporizhzhi-foto/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top