Сьогодні вночі Україні переходить на літній час

Інформуємо про важливий момент переходу годинників на літній час у 2024 році, а також ділимося корисними порадами, щоб ви не пропустили цю подію.

Зміна часу на годинниках, яка здійснюється шляхом їх переведення вперед або назад, має на меті ефективніше використання денного світла під час холодних місяців та дозволяє зменшити витрати на електроенергію для освітлення та опалення в робочий час.

Деталі переходу на літній час в 2024 році

У нашій країні ця подія традиційно припадає на останню неділю березня. Так, у 2024 році переведення годинників на літній час відбудеться в ніч з суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня, о третій годині ночі.

Ця зміна планується на вихідний день, щоб людям було легше адаптуватися до нового режиму. Вночі, переходячи на літній час, стрілки годинника пересувають на одну годину вперед – з 3:00 до 4:00.

Більшість сучасних пристроїв, таких як комп’ютери та смартфони, автоматично переходять на змінений час, в той час як для старомодних кнопкових телефонів та аналогових годинників необхідне ручне налаштування.

Ініціативи щодо переходу на літній час у 2024 році в Україні

Парламент нашої країни неодноразово розглядав можливість відмови від зміни часу на літній і зимовий разом з активістами, однак це питання досі залишається відкритим. Важливо зазначити, що не тільки Україна продовжує дотримуватися цієї практики, але й близько 70 країн світу регулярно змінюють час двічі на рік, тоді як 135 країн або ж відмовилися від неї, або ніколи не користувалися такою системою.

Адаптація до літнього часу в 2024 році

Перехід на літній час може бути складнішим порівняно з переходом на зимовий час, що потенційно може мати негативний вплив на здоров’я людини через порушення біоритмів. Щоб полегшити адаптацію, рекомендується за кілька днів до 31 березня поступово лягати спати та вставати раніше, збільшуючи цей часовий інтервал від 15 до 45 хвилин. Такий підхід допоможе зробити перехід на літній час менш стресовим і сприятиме більш легкій адаптації без негативних наслідків для організму. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/sogodni-vnochi-ukrayini-perehodit-na-litnij-chas/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top