Українців закликають зачинити вікна: названо причину

Сьогодні в Україні очікується неоднозначна погодна ситуація, викликана природним явищем із далекого Сахари. Український гідрометеорологічний центр повідомив про прибуття піщаного пилу з пустелі, який вже огорнув низку європейських країн і тепер досягнув території України.

Теплова хвиля з заходу Середземномор’я принесла в наш регіон не лише несподівано високі для цієї пори року температури, але й піщаний пил, заявили метеорологи. Вони також поділилися з громадськістю супутниковими зображеннями, на яких видно, як пилова хмара розповсюджується по континенту.

Жителі західних регіонів могли спостерігати пил в атмосфері ще вчора, але за прогнозами синоптиків, сьогодні пилова хмара охопить майже всю країну, роблячи небо мутним.

Експерти попереджають про потенційну шкоду здоров’ю від пилу, особливо для людей з респіраторними захворюваннями, літніх осіб та дітей, радячи тримати вікна закритими.

Зазначається, що в кінці березня піщана буря вже накрила Прикарпаття, і нині така ж погода передбачається по всій країні. При цьому продовжується період аномального тепла, з температурою повітря до +25 градусів. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/ukrayintsiv-zaklikayut-zachiniti-vikna-nazvano-prichinu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top