Важные новости

Яку розсаду посадити в квітні: повний перелік

У квітні активізується робота на городах і в садах України, адже це ідеальний час для посіву розсади різноманітних культур. Враховуючи, що весняний день в Україні відзначається недостатньою тривалістю світлового часу, багато овочів та квітів краще вирощувати через розсаду з використанням додаткового освітлення. Пропонуємо перелік та поради щодо вирощування культур, які оптимально сіяти в квітні.

Овочі для розсади у квітні: Огірки: Можна сіяти протягом усього квітня. Рекомендовано замочити насіння в розчині солі (3 грами солі на 100 мл води) перед посівом, відсіюючи ті, що спливли. Насіння загортають у вологу тканину на кілька днів для проростання, потім сіють на глибину 4 см.Помідори: Час посіву залежить від сорту. Насіння сіють на глибину 1 см, після чого ємності вкривають плівкою. Потребують температури щонайменше 20°С і 12 годин світла на добу.Капуста: Рекомендується пророщувати насіння перед посівом. Сіють у вологий ґрунт, а після з’явлення сходів переміщують у прохолодніше місце, щоб розсада не витягувалася.Перець: Хоча зазвичай сіють у березні, посів у квітні також припустимий. Важливо уникати пікіровки, тому краще користуватися одноразовими стаканчиками.Баклажани: Можна сіяти і в квітні, забезпечуючи достатньо світла та уникаючи перезволоження грунту. Після досягнення висоти близько 20 см, розсаду пересаджують у відкритий грунт.Кабачки та патисони: Незважаючи на їхню неохоту до пересадки, іноді сіють і ці культури у квітні, але краще відразу в теплий грунт або використовувати торф’яні горщики для раннього посіву. Квіти для розсади у квітні: Однорічна астра, жоржина, чорнобривці, іпомея, петунія, дельфініум, маргаритки, дзвіночки: Ці квіти ідеально підходять для посадки на розсаду в квітні, адже вони забезпечать яскраве цвітіння та озеленення саду в літній період.

Слідуючи цим порадам, ви зможете оптимально спланувати посівну кампанію і забезпечити багатий урожай овочів та яскраве цвітіння квітів в сезон.

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/yaku-rozsadu-posaditi-v-kvitni-povnij-perelik/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top