Великдень-2024: чи будуть вихідні в Україні

Щорічно Великдень припадає на неділю. У 2024 році християни східного обряду святкуватимуть Світле Христове Воскресіння 5 травня.

До повномасштабного вторгнення згідно зі статтею 63 Кодексу законів про працю України, після Великодня в неділю, в понеділок — 6 травня передбачався би вихідний. Однак під час дії воєнного стану, який було подовжено до травня 2024 року, чинний закон України тимчасово скасовує надання додаткового вихідного у святкові дні.

Адміністрація приватних компаній та підприємств може коригувати графік за власним рішенням.

Коли Великий піст 2024

У 2024 році, Великий піст, який передує Великодню, розпочався 18 березня і завершиться 4 травня. Цей період триває 50 днів і віряни проводять його в режимі посту, з метою духовного та фізичного очищення перед святом Великодня. Найсуворішим періодом Великого посту є останній тиждень, який відомий як Страсна седмиця і завершується 4 травня.

Пасха 2024: що не можна робити у це свято

В Україні Великдень супроводжується заборонами, які стосуються певних дій та вчинків. У цей день не рекомендується: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Займатися важкою фізичною працею. Лаятися, ображати інших людей, заздрити та бажати зла. Засуджувати людей за їхніми спинами і розкривати їхні таємниці. Займатися ворожінням, ритуалами та обрядами. Викидати освячені продукти у сміттєвий контейнер. Відмовляти в допомозі. Також після Великодня протягом першого тижня не рекомендується влаштовувати весілля та весільні обряди, щоб уникнути порушення особливого священного періоду. Источник: https://akzent.zp.ua/velikden-2024-chi-budut-vihidni-v-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top