У Мілані відкриється виставка, присвячена діадемі гунів, викраденій з Мелітопольського музею

Після тимчасової окупації Мелітополя росіяни одразу почали розграбовувати місто. Зокрема, з місцевого краєзнавчого музею викрали золоту діадему гунів.

З 15 по 21 квітня в Мілані буде проходити Тиждень дизайну. Однією з його учасниць є українська дизайнерка та архітекторка Вікторія Якуша, яка в межах проєкту Alcova Milano представить виставку «Скарб», повідомляє Vogue.

На виставці в Мілані Вікторія Якуша представить лімітовану колекцію ваз Tiara, які точно повторюють форму викраденої діадеми. Вони виготовлені з української глини, інкрустовані унікальними, єдиними у світі поліхромними топазами з Волині синьо-бежевого кольору. Також на виставці будуть представлені стіл Korotun, що нагадує силует козацького човна-чайки, і крісло Domna, присвячене трипільській Венері. Кожен виріб — це нагадування про давню й різноманітну українську історію та культуру.


В центрі експозиції — один із найвідоміших у світі артефактів гунів, царська діадема, інкрустована дорогоцінним камінням, яка знаходилась у колекції Мелітопольського музею та була вкрадена окупантами.

Загалом на Сході й Півдні України окупанти викрали десятки тисяч предметів мистецтва в Україні, що стало найбільшою крадіжкою творів мистецтва з часів Другої світової війни.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/u-milani-vidkryietsia-vystavka-prysviachena-diademi-huniv-vykradeniy-z-melitopolskoho-muzeiu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top