Атаки на енергетику: в Міненерго розповіли чи будуть блекаути

На тлі російських ракетних і безпілотних атак на енергетичну інфраструктуру Міністерство енергетики запевнило українців, що їм не варто очікувати повного відключення електроенергії. Водночас, слід бути готовими до того, що ворог і надалі продовжуватиме атакувати енергетичний сектор України. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, такі атаки, безсумнівно, триватимуть.

«На жаль, нема ніяких сумнівів у тому, що атаки ворога будуть продовжуватись. Проте енергосистема цілісна. Тотального блекауту в країні не буде», — йдеться в повідомленні.

Він підкреслив, що українські енергетики роблять все від них залежне, щоб найгірший сценарій не став реальністю.

«Як уже показує досвід минулого календарного року, ми свого слова дотримуємося», – додає Галущенко.

У 2022-2023 роках потужні російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України спричинили значні перебої в електропостачанні в багатьох регіонах, але повного знеструмлення вдалося уникнути.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що влітку Україна може частково компенсувати втрату генеруючих потужностей, в основному за рахунок використання відновлюваних джерел енергії. Однак взимку з цим буде складніше. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/ataki-na-energetiku-v-minenergo-rozpovili-chi-budut-blekauti/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top