У Запоріжжі апеляційний суд залишив в силі вирок для підприємця з Василівки, який надавав майно та техніку росіянам

Колегія суддів апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвокатів на вирок Заводського районного суду у справі про колабораційну діяльність підприємця з Василівки.

Про це стало відомо з інформаційного повідомлення на сайті суду, передає 061

Обвинувальний акт стосувався передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора. Обвинувачений до повномасщтабного вторгнення був власником і директором ТОВ «АЛДАНА» та водночас фізичною особою підприємцем. Перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Василівка у квітні 2022 року він добровільно та за власною ініціативою передав господарські будівлі та виробничі майданчики, особам збройних формувань держави-агресора РФ, які використовували зазначені об’єкти для зберігання свого технічного оснащення, устаткування військової техніки та розміщення особового складу.

Крім того, чоловік придбав запасні частини для військової техніки  росіян марки «КАМАЗ», які перевіз за її місцем розташування.

Суд першої інстанції засудив підприємця до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах з конфіскацією усього майна. Арештоване майно конфісковане в дохід держави.

Його адвокат з вироком не погодився і просив його переглянути, замінивши на відбування покарання із випробуванням встановивши іспитовий строк терміном на два роки.

Розглянувши всі обставини справи, апеляційний суд визнав справедливим вирок суду першої інстанції і залишив в силі присудження йому 4 років позбавлення волі з конфіскаціє всього майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі охоронець одного з благодійних фондів на 15 років сяде в тюрму за державну зраду.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3765705/u-zaporizzi-apelacijnij-sud-zalisiv-v-sili-virok-dla-pidpriemca-z-vasilivki-akij-nadavav-majno-ta-tehniku-rosianam

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top