Кому можуть списати кредит під час війни

В Україні можуть повністю анулювати борг перед банком. Однак це можливо за певних умов. Про це розповіли в ефірі телеканалу «Ми — Україна«.

Якщо кредит був взятий на придбання житла, яке було в результаті бойових дій зруйноване, то банк може його списати. Однак у цьому випадку необхідно враховувати розмір майна.

Кредит може бути анульований, якщо у людини не було боргів по ньому до 23 лютого 2022 року.

Фото: скріншот «Ми-Україна»

Площа зруйнованого будинку не повинна перевищувати наступних розмірів:

квартири — 140 кв. м, приватного будинку — 250 кв. м.

Для цього необхідно зібрати і подати в банк документи, що підтверджують це. У разі прийняття позитивного рішення держава гарантує компенсацію.

Фото: скріншот «Ми-Україна»

Як йдеться в матеріалі, у березні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким українцям, які отримали кредит у банку, не буде нараховуватися пеня за прострочення, а відсоткова ставка на суму кредиту не збільшуватиметься.

Однак це не означає, що кредитів можна буде уникнути. Так, відсотки так і будуть висіти над головою, а борг буде накопичуватися.

Повідомляється, що такі зміни діятимуть протягом усього часу воєнного стану та 30 днів після його закінчення. Кредитори не можуть нічого робити до закінчення війни, після чого вони повинні погасити свої борги. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/komu-mozhut-spisati-kredit-pid-chas-vijni/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top