Роздача продуктів, одягу, майстер-класи: як працює у Запоріжжі БФ «МРІЯ»

В умовах сучасних викликів, які постали перед Україною, соціальна підтримка вразливих верств населення стає не тільки актуальною, а й невід’ємною частиною щоденних зусиль громадськості. Благодійний фонд «МРІЯ» відіграє важливу роль у цій місії, допомагаючи тим, хто опинився на межі виживання внаслідок воєнних дій, економічної нестабільності чи соціальної ізоляції. Заснований з ініціативи двох молодих дівчат, які покладаються на підтримку родини та друзів, фонд став символом надії для багатьох українців.

Катерина Школяр співвласниця фонду поділилася з нами інформацією щодо розвитку благодійного фонду, перспективами та результатами.

Від видачі продуктових наборів до реалізації масштабних проектів з покращення життєвих умов, «МРІЯ» робить все можливе, аби кожен, хто потребує допомоги, відчував підтримку та турботу. У цій статті ми розглянемо основні аспекти роботи фонду, його ключові ініціативи та вплив на громаду, а також плани на майбутнє, які допоможуть продовжити місію допомоги і підтримки найбільш вразливих груп населення України.

Директор Євтушенко Ніна 
Співласниця фонду Катерина Школяр

Кому допомагає ваш фонд?
Наша допомога направлена на людей, які через війну опинились у скрутному становищі: ВПО, багатодітні сімʼї, особи з інвалідністю, пенсіонери, діти, які мають жити щасливим дитинством, військові, та іноді допомагаємо тваринам.

Які формати допомоги передбачені через вашу організацію?
Ми забезпечуємо роздачу продуктових та гігієнічних наборів, одягу, виїзні роздачі, проводимо дитячі майстер-класи.

Які основні проекти та ініціативи ваш фонд реалізував за останній рік?
Ми роздали 250,000 пляшок Кока-Кола у рамках проекту «Святкова магія від Кока-Кола», організували проект “make pizza not war”, з безкоштовною роздачею піци, та відремонтували три кімнати у дитячій лікарні в Запоріжжі.

Щодо нової ініціативи з облаштування кімнат лікарні у місті. Чи плануєте ви розширювати цю ініціативу?
Так, це був наш перший позитивний досвід. Ми плануємо отримувати донорську підтримку та гранти для продовження облаштування просторів для дітей у нашому місті.

Чи могли б ви поділитися цікавою історією одного з людей, якому ваш фонд допоміг?
Розповімо про Софію, 10-річну дівчинку, яка переїхала до Запоріжжя з окупованої території. Софія перестала ходити через Синдром Гієна-Барре. Ми швидко зібрали кошти на візок з електроприводом для її зручності та продовжуємо підтримувати її сім’ю.

Які найбільші виклики ви зустрічаєте в своїй діяльності?
Найбільші виклики — це внутрішні, такі як емоційне вигорання та постійний стрес, пов’язані з реалізацією проектів.

Які методи збору коштів виявилися найефективнішими для вашого фонду?
Збір коштів складний, але ми активно працюємо з донорами. Ми також публікуємо відео в соціальних мережах, де розповідаємо про наші ініціативи, що часто привертає увагу.

Чи є певні групи людей, які потребують особливої уваги в рамках вашої місії?
Ми зосереджуємо увагу на жінках, які через війну втратили чоловіків, що потребують особливої підтримки.

Як ваш фонд залучає волонтерів та нових партнерів?
Ми маємо широке коло спілкування, завдяки чому волонтери та партнери часто приходять до нас самі. Якщо потрібно більше волонтерів, ми використовуємо соціальні мережі.

Які ваші плани на майбутнє та що ви хочете досягти наступними роками?
Ми плануємо відкрити філіали фонду по всій Україні та створити реабілітаційний центр для захисників.

Чим, на вашу думку, ваш фонд відрізняється від інших благодійних організацій?
Наш фонд створений двома молодими дівчатами та підтримується друзями та родиною. Ми працюємо від душі, не боїмося нових проектів і маємо великі перспективи на майбутнє. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/svitlo-nadiyi-yak-pratsyuye-u-zaporizhzhi-bf-mriya/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top