Стало відомо, скільки ВПО на Запоріжжі мають право на поновлення виплат, але не подали заявку

З 1 березня було змінено порядок нарахування виплат для ВПО. Деякі категорії переселенців мали звернутися з заявою для поновлення виплат. Стало відомо, скільки ВПО в Запорізькій області ще не звернулися, але можуть продовжити отримувати виплати.

Про це розповіла радниця голови ЗОДА Наталія Будяк під час брифінгу, передає Акцент.

У березні 2024 року Кабмін ухвалив постанову щодо зміни порядку виплат. З’явився перелік категорій громадян, які автоматично отримали продовження виплат (пенсіонери з пенсією менше, ніж 9444 грн, особи з інвалідністю 1-2 групи, діти з інвалідністю, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування). У такий спосіб у Запорізький області було продовжено виплати майже 26 тисячам сімей. Вони вже ці виплати отримують, — розповіла Будяк.

Інші 33 тисячі сімей ВПО втратили прво на отримання виплат з березня відповідно до нових правил, пов’язаних з майновим станом.

Всього у квітні 2024 виплачено допомогу на проживання 43 тисячам сімей на загальну суму 183 мільйона гривень.

Разом з цим, є ще 10 тисяч сімей переселенців у Запорізькій області, які могли б отримувати виплати, але досі не звернулися із заявою до ЦНАПів.

Якщо звернення буде відбуватися не з першого числа, а з будь-якої дати поточного місяця, все одно родина отримає виплати за весь місяць. Наприклад, заяву можна подати 1 травня, в середині місяця, або в кінці. Виплати будуть зараховані, починаючи з травня, — пояснила Будяк.

Розмір грошової допомоги становить 3 тисячі гривень для осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших ВПО.

Як поновити виплати ВПО-2024?

При подачі заяв про взяття на облік та отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб варто звертатися до органів соціального захисту населення у вашій громаді або районі міста чи у ЦНАП вашого району.

Для додаткової інформації щодо виплат на проживання ВПО можна звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 1548, або на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО:
0668136239. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/stalo-vidomo-skilki-vpo-na-zaporizhzhi-mayut-pravo-na-ponovlennya-viplat-ale-ne-podali-zayavku/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top