Державна допомога внутрішньо переміщеним особам Запорізької області: зміни

У квітні цього року внутрішньо переміщеним особам Запорізької області спрямовано більше, ніж 183 мільйони гривень державної допомоги.

Про це повідомила заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Наталія Будяк під час брифінгу у медіацентрі при обласній адміністрації.

Вона розповіла, що порядок виплат внутрішньо переміщеним особам змінився в березні. Автоматично продовжено виплати 26 тисячам осіб, серед яких:

пенсіонери, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність);

особи з інвалідністю I чи II груп, діти з інвалідністю до 18 років;

діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з  їх числа віком до 23 років, батьки-вихователі і прийомні батьки.

Посадовиця зазначила, що право на виплати втратили майже 33 тисячі осіб. А саме ті, що:

перебувають на ТОТ, для яких не визначена дата завершення тимчасової окупації;

не відповідають майновим критеріям (мають у власності житло на території, яка не включена до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф;

мають депозит на суму більше 100 тис. грн;

здійснили покупку на суму більше 100 тис.;

мають дохід на кожного члена сім’ї більше, ніж 9444 грн.

Для внутрішньо переміщених осіб працюють «гарячі лінії»:

Урядова: 15-45

Запорізька обласна: 0 800 503 508

З початку повномасштабного вторгнення кількість внутрішньо переміщених осіб у Запорізькій області зросла на 171 тисячу. На кінець квітня в регіоні зареєстровано 228 тисяч ВПО. З них майже 46 тисяч – діти, 52 тисячі – пенсіонери. Це переміщені особи з тимчасово окупованих та прифронтових територій Запорізької, Донецької, Херсонської, Харківської областей.

Нагадаємо, сьогодні, 1 травня, під час засідання постійної депутатської комісії з охорони здоров’я йшло обговорення щодо подальшої реорганізації медичної галузі в Запоріжжі.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp Источник: https://forpost.media/novosti/derzhavna-dopomoha-vnutrishno-peremishchenym-osobam-zaporizkoi-oblasti-zminy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top