Змінено порядок бронювання від мобілізації на підприємствах

Уряд України вніс оновлення до правил резервування військовозобов’язаних під час воєнного стану, за інформацією від РБК-Україна, згідно постанови № 520, прийнятої 8 травня 2024 року.

За нововведеннями, затвердження списків осіб, що підлягають бронюванню, тепер відбуватиметься через Міністерство оборони, хоча раніше це була прерогатива Генерального штабу Збройних сил України.

Відповідно до документу, процес бронювання продовжує керуватися Міністерством економіки.

Стосовно бронювання від мобілізації, працівники ключових підприємств і державних органів можуть отримати відстрочку, яка наразі регулюється постановою №76 від 27 січня 2023 року.

Також, відповідно до нового закону, прийнятого Верховною Радою, що стосується порядків військової служби і мобілізації, Кабмін має протягом місяця з дня опублікування закону (з 17 квітня) визначитись з оновленими нормами бронювання. Розробка нових регулятивних актів вже в процесі. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/zmineno-poryadok-bronyuvannya-vid-mobilizatsiyi-na-pidpriyemstvah/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top