У Запоріжжі департамент муніципального управління отримає додаткові повноваження по об’єктам торгівлі та харчування

На найближчій сесії міськради планують внести зміни до Положення про порядок розміщення на території  Запоріжжя об’єктів ресторанного господарства, торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення.

Про це повідомляється в проєктах рішень міськради, передає 061.

Мова йде про передачу повноважень щодо встановлення режиму роботи підприємств комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування на департамент муніципального управління.

Відомо, що раніше цим питанням опікувалися районні адміністрації, проте після проведення реорганізації були ліквідовані відділи економічного розвитку та підприємництва і повноваження по контролю за об’єктами торгівлі та громадського харчування фактично так і не були передані жодному виконавчому органу міської ради.

В мерії вирішили, що ці функції має взяти на себе департамент муніципального управління.

«На теперішній час виникла необхідність в зміні відповідального органу з встановлення режимів роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг, соціально-культурного та іншого призначення на території міста Запоріжжя з «районних адміністрацій» на «департамент муніципального управління Запорізької міської ради», а також приведення розділу ІV «Порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг, соціально-культурного та іншого призначення» положення до вимог чинного законодавства», — зазначається в пояснювальній записці.

Нагадаємо, що у Запоріжжі після обурення містян демонтували незаконно встановлені кіоски в центрі міста.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3775273/u-zaporizzi-departament-municipalnogo-upravlinna-otrimae-dodatkovi-povnovazenna-po-obektam-torgivli-ta-harcuvanna

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top