Президент Грузії виступила з екстреним зверненням на тлі мітингів

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила з екстреним зверненням на тлі масових мітингів проти законопроєкту про «іноагентів».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Ехо Кавказу».

Зурабішвілі запропонувала керівній партії «Грузинська мрія» відкласти дату набрання чинності законом до 1 листопада. Тобто зробити закон чинним вже після парламентських виборів, що відбудуться 26 жовтня.
«Цей закон — російський, методи нашого уряду — російські, і навіть сьогоднішня промова прем’єр-міністра — російська», — сказала вона.
Напередодні прем’єр країни заявив, що нібито законопроєкт про «іноагентів» підтримують 60% громадян. Тим часом протестувальники анонсували масштабну демонстрацію, яка розпочнеться вже сьогодні о 22:00.

Протести в Грузії
Нагадаємо, що минулого місяця уряд Грузії розпочав обговорювати законопроєкт про «іноземних агентів», що спровокувало хвилю протестів в країні.
Зауважимо, що, за даними ЗМІ, тільки у вчорашньому протесті у Грузії взяли участь щонайменше 200 тисяч людей.
Ситуація викликає занепокоєння в Європейському союзі. У відповідь на що низка офіційних осіб засудила застосування сили проти протестувальників й, наприклад, закликала позбавити Грузію статусу кандидата на вступ до блоку.
Більш детально про події в Грузії — в матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/267839/prezident-gruzii-vistupila-z-ekstrenim-zvernennjam-na-tli-mitingiv

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top