Синоптикиня спрогнозувала погоду на травень в Україні

Цього тижня в Україні прогнозують прохолодну погоду, але до кінця тижня слід очікувати потепління. Хоча літня спека не передбачається, дуже холодно також не буде.

За інформацією метеоролога з Укргідрометцентру Наталії Птухи, яка спілкувалася з виданням NV, на Україну продовжує насуватися прохолодне повітря.

«Ситуація з погодою залишається схожою на попередні дні. Ми продовжуємо отримувати прохолодні повітряні маси, через що високі температури ще не настали», – зазначила Птуха.

Вона додала, що під кінець тижня температури почнуть зростати.

У найближчі дні очікується хмарна погода, можливі дощі у південно-східних та деяких центральних областях. На північ дощі дістануться тільки у четвер, 16 травня.

У п’ятницю, 17 травня, опадів не передбачається, а в суботу, 18 травня, у західних, північних і частково в центральних та східних регіонах можливі короткочасні дощі.

Цієї ночі у західних і північних областях, а також на Вінниччині можливі заморозки на поверхні ґрунту від 0 до -5 градусів. Подальших нічних заморозків не очікується.

У вівторок і середу, 14-15 травня, денні температури сягатимуть максимум +16 градусів. На Закарпатті буде тепліше — від +17 до +22 градусів, повідомила Птуха.

З четверга, 16 травня, в західних та південних областях очікується невелике потепління до +14…+19 градусів. Температура вночі також зросте: у п’ятницю, 17 травня, від +4 до +9, а в неділю, 18 травня, до +12 градусів.

«Літня спека не загрожує, але ми більше не очікуємо таких низьких температур, як зараз», – прогнозує метеоролог.

У Києві цієї ночі температура буде +3…+5 градусів, у області можливі заморозки на поверхні ґрунту. У вівторок у столиці денні температури досягнуть +12…+14 градусів. Наступні декілька ночей будуть теплішими, від +5 до +8, а вдень до +16. Вихідні пройдуть без опадів, а в суботу, 18 травня, вночі +11, вдень до +18 градусів.

«Наразі не варто сильно роздягатися, але в кінці тижня буде дещо тепліше», – додає Птуха. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/sinoptikinya-sprognozuvala-pogodu-na-traven-v-ukrayini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top