Клеврети кремля розкрадають кошти на ТОТ Запорізької області

Активісти “Кібер Спротиву” отримали докази того, як кремлівські ставленики не гребують розграбовувати бюджетні кошти на тимчасово окупованих територіях.

Світлана Нестеренко – колишня перша проректорка ТДАТУ (Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного), розташованого у місті Мелітополь Запорізької області.

Найбільшим досягненням її життя став перехід на бік ворога з початку окупації міста. Так, вона стала проректором у фейковому місцевому університеті й почала займатись пошуком зрадників  для наповнення штатного розпису.

Також Світлана Нестеренко брала участь у так званому попередньому голосуванні кандидатів від «Єдиної росії» на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Проте зрада Батьківщини та співпраця з агресором очевидно не принесла такого бажаного і заможного життя, як сподівалась колаборантка.

Влітку минулого року виявилось, що проректорка влаштувала свою невістку в університет для того, щоб через неї виводити «додаткові» кошти.

Згідно з даними окупаційної адміністрації, а саме постанови Слідчого комітету РФ,  яка є в розпорядженні “Кібер Спротиву”, із серпня 2022 року по квітень 2023 року пані Нестеренко вдалося перерахувати своїй невістці Олені, яка навіть не з’являлася в так званому університеті, більше 130 тисяч окупаційних рублів.

Іронічним є те, що в той час, як зрадниця виводила з університету кошти  в стінах “університету” закрили спеціальний факультет «патріотичного виховання» ЮнАрмії, через нестачу коштів.

Варто зазначити, що звільнення й кримінальна справа проти Нестеренко стала наслідком не боротьби з корупцією, а результатом боротьби за владу у регіоні між ФСБ та ГРУ (Головне управління Генерального штабу) та їх щурами на місцях.

Корупційні злочини не завадили агенту фсб далі будувати кар’єру на ТОТ. Тепер за повідомленням небайдужих вона очолила місцевий осередок “россельхозцентр”, – фейкову структуру, яка займається здирництвом з місцевих аграріїв.

Посаду вона отримала без конкурсу, досвіду роботи й профільної освіти, адже в регіоні дефіцит колаборантів. Сама ж світлана навіть намагалась оскаржити кримінальну справу проти неї, але марно.

Це і є соціальний ліфт на ТОТ, де головним критерієм фаховості є лояльність до кремля,  а також відсутність інтелекту й моральних принципів. Проте її “кадрові успіхи” короткочасні, адже за зраду Батьківщини передбачена відповідальність.

Источник: https://forpost.media/novosti/klevrety-kremlia-rozkradaiut-koshty-na-tot-zaporizkoi-oblasti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top