Росіяни на ТОТ «відбирають» випускників шкіл для навчання у військових вишах

Окупанти на окупованих територіях України «відбирають» випускників місцевих шкіл для подальшого навчання у російських вищих військових і міліцейських закладах освіти. Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на «Телеграм»-канал уповноваженого Верховної ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Як зазначає омбудсмен, це вкотре свідчить про те, що рф хоче зробити з українських дітей майбутнє покоління солдатів, щоб змусити воювати проти своєї батьківщини.

«Адже протягом 10 років росіяни на тимчасово окупованих територіях України перевиховують наших дітей, залучають їх до руху «Юнармія» та кадетських шкіл», — написав Дмитро Лубінець.

Він зауважує, що українським дітям агресивно нав’язуються російські пропагандистські наративи, аби змінити їхню самоідентифікацію.

«У рамках цієї теми також нагадаю, що жителі ТОТ піддаються примусовій паспортизації та мобілізації. До лав армії РФ фактично можуть потрапити 18-річні юнаки, які щойно закінчили середню школу», — додає уповноважений з прав людини.

Дії загарбників є порушенням норм міжнародного гуманітарного права. Зокрема, Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Дмитро Лубінець закликає міжнародну спільноту звернути увагу на порушення прав людини країною-терористом і засудити ці дії окупантів. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/rosiyani-na-tot-vidbirayut-vipusknikiv-shkil-dlya-navchannya-u-vijskovih-vishah/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top