Роботине залишається під контролем ЗСУ: у 65-й бригаді розповіли про ситуацію в селі

Вчора, 15 травня, російські пабліки розганяли в мережі «переможні» повідомлення про те, що окупаційні війська вкотре «звільнили» село Роботине. Однак село було і залишається під контролем українських сил.

Про це повідомили в 65-й окремій механізованій бригаді ЗСУ.

Так, у «зведенні міністерства оборони російської федерації про хід проведення спеціальної воєнної операції станом на 15 травня 20204 року» звучить бравурне, але геть неправдиве формулювання про «повне звільнення Роботино».

Процитуємо цей мікс домислів, маніпуляцій і дезінформації:

«Подразделениями группировки войск «Днепр» полностью освобожден населенный пункт Работино Запорожской области и нанесено поражение живой силе и технике 65-й механизированной ВСУ, 121-й бригады теробороны, 23-й бригады нацгвардии Украины в районах населенных пунктов Малая Токмачка Запорожской области, Никополь Днепропетровской области и Золотая Балка Херсонской области. Потери ВСУ составили до 25 военнослужащих, два автомобиля, а также 155 мм гаубица М777 производства США».

Щоб зманіпулювати і видати бажане за дійсне, російські пропагандисти змішали в одну новину бойові дії в Роботиному, на Запоріжжі, у Дніпропетровську та Херсонській областях.
Звісно, ці псевдо-зведення «російських перемог» підхопили пропагандисти типу Шарія та інші.

Повідомляємо, що 65 бригада і суміжні підрозділи стійко тримають оборону роботинського виступу і щодня завдають уражень російським штурмовим групам, які регулярно пробують зайти і закріпитися в руїнах населеного пункту Роботине, — йдеться в повідомленні.

«У селі Роботине продовжують бойове чергування військовослужбовці 1-го механізованого батальйону 65 бригади та приданих сил.
Противник малими силами пробує пройти на територію населеного пункту, однак ми даємо відсіч шляхом артилерійського, мінометного вогню та застосуванням ФПВ-дронів та скидів з БПЛА» — повідомив командир батальйону, який тримає оборону безпосередньо на позиціях у селі Роботине. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/robotine-zalishayetsya-pid-kontrolem-zsu-u-65-j-brigadi-rozpovili-pro-situatsiyu-v-seli/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top