Стало відомо до якого місяця будуть тривати обмеження світла

Через дефіцит в електросистемі обмеження електрики можуть тривати до серпня. Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на «Укрінформ».

Таку оцінку на пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ висловив радник Прем’єр-міністра України, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко.

«Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів», — розповів Юрій Бойко.

Як зазначив радник, обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода. Через активне використання населенням опалювальних приладів в енергосистемі утворився дефіцит навіть з урахуванням активного імпорту електроенергії.

«З метою втримання енергосистеми у збалансованому стані й недопущення аварій диспетчери були вимушені вдаватися до екстраординарних заходів і застосовувати вимкнення споживачів», — додав радник прем’єра.

Він також наголосив, що зима буде «невідворотньо важкою» і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає. Уникнути дефіциту в енергосистемі цієї зими не вдасться навіть за теплої погоди. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/stalo-vidomo-do-yakogo-misyatsya-budut-trivati-obmezhennya-svitla/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top